Skitprat

Det är lätt att det blir mycket skitprat när man går uppi varandra hela dagarna som vi gör. Jag menar, vad ska man egentligen prata om? Skitprat, i ordets rätta bemärkelse; hur mycket som kommit i toaletten, vad det hade för konsistens och så. Även krämpor är ett hett ämne. När man identifierar sig med sitt handikapp och ser sig själv som sjuk, ligger sådana tankar alltid nära tillhands. Lite hypokondriskt sådär.

Jag tycker bättre om ”friska” samtalsämnen. Det är praktiskt med husdjur, dem kan man alltid prata om. ”Var är katten nu? Vad vill hon när hon jamar sådär? Ser du va söt hon är? Hur många ägg blev det i morse? Hönorna såg så roliga ut, när de försökte picka i sig sur vispgrädde som fastnade på näbbarna. I kväll var det så ljumt att de inte ville gå in!

En trasig bil är också bra att ha emellanåt. Då får jag förklara hur bilen beter sig, så kommer Jöran igång och berättar vad felet är, och vad jag ska göra åt det. I bästa fall leder det till att han följer med ut i garaget, och instruerar medan jag mekar efter bästa förmåga.

Ibland kommer Jöran i tagen att berätta historier från sin barndom och vilda ungdomstid. Alltid intressant, fast det innehåller en massa folk som jag inte känner, och blir därför rätt rörigt för mig, men vad gör det? Jöran får ju lov att lyssna till mina barndomsminnen också, vare sig han vill eller inte!

Nog skulle jag gärna diskutera världspolitik, eller åtminstone svensk landsbygdspolitik, och psykosociala mönster, andliga erfarenheter eller någonting annat intressant. Men så mycket kan man inte begära, det har vi aldrig gjort. Det kan jag göra med dig istället. Jag får hålla mig till här och nu. Tack och lov då, att vi har en katt, åtta hönor och en bil (och en skoter och en åkgräsklippare…)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: