Förbjudna ord

Tänk så skön tillvaron skulle vara utan orden ”Skynda dig!” eller ”Det går inte”. Jag sa åt Jöran att jag vi skulle förbjuda dem, när vi flyttade till stugan. Här skulle friden råda.

Att höra ett irriterat ”skynda dig!” när man sitter och äter, gör att maten tappar smaken. Man blir stressad och stämningen blir förstörd. Nog förstår jag att det inte är roligt att sitta och titta på mig när jag äter, och inte kunna smaka själv. Samtidigt måste tillfredsställandet av mina behov också få uppta någon tid. Jag har dedikerat den mesta av min tid åt hans behov!

”Det går inte”, tycker jag bara ska användas när man prövat först, och vet att det faktiskt inte går. Att säga det i förväg och rent generellt, är att vingklippa sig själv och sin omgivning. Om man vill bevara sin depression, kan man med fördel använda frasen ofta, men inte om man vill bli fri.

Att utrota dessa ord har inte lyckats, men de hörs allt mer sällan. Oftare får jag numera höra ”Du är vacker!” och ”Tack för att du tar hand om mig”. Det är jag tacksam för.

3 reaktioner till “Förbjudna ord

  1. Alexandra, du skriver så vackert om det svåra, det vackra och de små glädjeämnen du hittar! Tack! Jag gläder mig åt att du ibland får höra att du är vacker och ett tack. Jag har undrat. Du är verkligen vacker, både på utsidan och insidan. Du är helt underbar! Och beundransvärd!
    Kram
    Veronica

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: