Tid tillsammans

Det kan tyckas för andra som om vi har en genomtrist tillvaro, Jöran och jag. Det finns inget hopp om att han ska återfå några förlorade förmågor vid det här laget, utan en långsam försämring är snarare att vänta. Ett dagligt slit, utan ljusning.

Så ser inte jag det. Jöran kunde ha dött av sin cancer för många år sedan. Han kunde ha dött under operationen 2012, eller i sviterna av den. Men det gjorde han inte. Vad jag önskade mest av allt just då, var att han och jag skulle få ännu mera tid tillsamman, och tid har vi fått.

Tid att verkligen spendera tillsammans. Tid att lyssna på varandra. Tid att lära känna ännu mera på djupet och varför inte på bredden också. Tid att växa samman, bli ett verkligt ”vi”.

Som de flesta, antar jag, har vi sprungit på i livet, inte sällan åt varsitt håll. Även om Jöran var sjukpensionerad redan när vi gifte oss, betyder det inte att han varit hemma och overksam. Han jobbade heltid ideellt i kyrkan, medan jag pluggade. När han inte orkade det längre, ungefär lagom till att jag började jobba som diakon, startade han en egen hjälporganisation där han tiggde ihop grejer (ofta helt nya), och körde till behövande främst i Baltikum. När han var hemma mellan resorna, tog han på sig kvälls- och helgkörning åt ett åkeri, och körde timmer till Norge….

Nu ligger vi bredvid varandra i sängen och pratar, varenda dag, så fort jag har tid att lägga mig ner. Jag har fått höra mycket mer om Jörans liv de tre senaste åren än alla tidigare år sammanlagt. (Vi har varit gifta 18 år till sommaren.) Vilka andra par har lyxen att kunna göra så?

Ibland kan för mycket tid tillsammans göra att man går varandra på nerverna, visst är det så. Men mest ser jag det som en nåd, denna tid som vi har fått.

En tanke på “Tid tillsammans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: