Ett bra myndighetssamtal

I dag blev jag glad av att prata med Pensionsmyndigheten! Det är inte alla gånger man blir det, om man över huvud taget kommer fram. Tidigare har jag hamnat i kö uppemot en timme när jag ringt dit, men nu hängde jag på låset när de öppnade, och blev framkopplad direkt.

Mitt ärende var att justera deras uppgift om vårt kapital, inför beslut om bostadstillägg åt Jöran. Så mycket pengar som de skrivit, kände jag inte igen att vi hade. Efter tre samtal med två olika handläggare, visade det sig att jag hade rätt. De hade räknat med mitt pensionssparande, vilket inte var korrekt, och antagligen skulle ha gett ett avslag på hela bidragsansökan. Det som gjorde mig glad, var att jag blev uppringd av handläggaren, som erkände sig ha gjort fel, och bad om ursäkt! Det var rakryggat och fint gjort, tyckte jag.

Vad jag verkligen har lärt mig de här senaste åren, är att det lönar sig att tjata och stå på sig, när man tror sig ha rätt. Det har jag fått facit på många gånger. Jag undrar hur det går för dem, som inte har någon som tjatar åt sig? Många tycker att det är pinsamt, och känner sig besvärliga i en sådan situation. En del står handfallna inför myndigheter, deras förfaranden och blanketter, som numera dessutom ofta ska fyllas i på nätet. Tänk så många som skulle ha rätt till bidrag de aldrig söker, eller hjälp de aldrig ber om. Åtskilliga av dem anhörigvårdare, som jag.

Men jag blev i alla fall glad av att prata med Pensionsmyndigheten. Det satt i hela dagen. Hur det sedan går med själva bostadstillägget vet inte jag, men huvudsaken är att beslutet fattas på rätt grunder.

En tanke på “Ett bra myndighetssamtal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: