Ur dagboken 15.08.25

Om du någonsin funderar över om du verkligen är älskad, tänk på den som satt bredvid dig på sjukhuset och höll din hand varje dag, även de dagar du bara var vaken i tio minuter. Tänk på den som följde dig från avdelning till avdelning, såg till att du hade larm så att du kunde påkalla uppmärksamheten, lärde sköterskorna hur sonden skulle hanteras, påtalade bristfällig medicinering och munhygien.

Du minns inte mycket från den tiden, men du kanske minns den som följde dig till gymmet på helgerna och smygtränade, den som trodde på dig mer än alla andra, och lät dig prova nya saker. Tänk på den som då, utan att du visste det, vägrade låta dig hamna på ett boende, som såg till att utskrivningen blev fördröjd, bad till Gud och letade hus eller lägenhet. Tänk på den som flyttade för att du skulle ha någonstans att komma hem till, sålde ett hus, bytte bil för din skull.

Om du någonsin tvivlar på att du är älskad, tänk på den som tragglat, tjatat och bråkat på alla tänkbara instanser om färdtjänst, hemtjänsttimmar, rätt vård och behandling, rehabilitering, ersättning från patientnämnden och försäkringskassan, hemtjänstplanering och utförande. Tänk på den som gått ner i arbetstid för att få vara med dig, för att du ska känna dig tryggare, som vill ha dig med ut, hitta på saker som ger livskvalitet. Tänk på den som läser för dig på lediga stunder, äter i sängen för att få ditt sällskap, den som pussar dig godnatt och som du väcker om nätterna. Den som kysser dig och talar om att du är mannen i hennes liv, den stora kärleken.

Varje liten sak är ett kärlekens val, och de görs varje dag, igen och igen. Du behöver inte tvivla. Tänk på den kvinnan, och på den som ger henne kraften att älska. Då vet du.

Du är älskad!

2 reaktioner till “Ur dagboken 15.08.25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: